Warning: session_start() [function.session-start]: Cannot send session cache limiter - headers already sent (output started at /home/cassart/www/cassart_nl/configuration.php:58) in /home/cassart/www/cassart_nl/libraries/joomla/session/session.php on line 423

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/cassart/www/cassart_nl/configuration.php:58) in /home/cassart/www/cassart_nl/libraries/joomla/session/session.php on line 426
Origines
PDF Afdrukken E-mailadres

Geschiedenis

Het ontstaan van de firma’s staalproducten P & M CASSART N.V. en haar filiaal de Gebroeders CASSART N.V. in Gembloux dateren van het jaar 1828.

 

Documenten van dit jaar onthullen dat Mr. Edouard Cassart in het jaar 1828 een messenbedrijf en een staalhandel had in Gembloux. Dhr. Edouard Cassart had regelmatig contacten met de metaalindustrie over gans Europa.

 

uittreksel uit het handelsregister (1836-1840) 

 

Het bedrijf blijft in handen van de familie Cassart tot aan het begin van het jaar 1970, dit is het jaar waar zij overgenomen worden door Engelse multinationals die verspreid zijn over de hele wereld. Een afdeling van de groep bezit 4 gieterijen in Engeland, waarmee ze regelmatig samenwerken.

 

In 1997 wordt de onderneming Cassart Special Products nv terug een autonome privé firma, die kan terugkijken op een jarenlange traditie van import en handel en erkend wordt in de bouwsector en de burgerlijke bouwkunde.